- Tüm Yazılar|
- Araştırmalar|
- Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahileri|
- Ders Notları|
- Elektronörofizyoloji|
- Genel|
- Haber-Blog|
- İONM|
- Makaleler|
- Nörolojik Hastalıklar|
İONM endikasyon listesi yani İntraoperatif nöromonitorizasyon endikasyon listesi ağıda ki tabloda belirtilmiştir. İntraoperatif nöromonitorizasyon (İONM), cerrahi müdahalelerde sinir sisteminin hassasiyetini izlemek amacıyla kullanılan kritik bir tekniktir. İONM, omurga cerrahisi, beyin cerrahisi, periferik sinir cerrahisi ve diğer cerrahi prosedürlerde güvenliği artırmak için önemli bir rol oynar. İONM endikasyon listesi, spinal kord, sinir kökleri ve beyin fonksiyonlarını koruma ihtiyacı olan durumları kapsar. Nöromonitör endikasyon listesi ve İntraoperatif Nöromonitorizasyon Endikasyon Listesi ile ilgili detaylı bilgi için tıklayın.…
Spinal Tümör ( Omurilik Tümörü ) , omurga kanalınızda veya omurganızın kemiklerinde gelişen bir büyümedir. İntradural tümör olarak da adlandırılan bir omurilik tümörü, omurilik veya omuriliğin (dura) kaplamasında başlayan bir omurilik tümörüdür. Omurga kemiklerini (omurları) etkileyen bir tümöre vertebra tümörü denir. Detaylı Bilgi İçin Lütfen Tıklayınız. İntraoperatif Nöromonitorizasyonun Spinal Tümörler de Önemi İntraoperatif Nöromonitorizasyon , spinal vakalarda özellikle Duraya riskli olan bölgeler de kullanılır. Öncelikle hastada spinal tümörün tam olarak nerede olduğuna yönelik bilgi…
Spinal Tümör (Omurilik Tümörü) ve Çeşitleri Spinal Tümör , omurga kanalınızda veya omurganızın kemiklerinde oluşup gelişen bir büyümedir. İntradural tümör olarak da adlandırılan bir omurilik tümörü, omurilik veya omuriliğin (dura) kaplamasında başlayan bir omurilik tümörüdür. Omurga kemiklerini (omurları) etkileyen bir tümöre vertebra tümörü denir. Omurilik tümörleri, omuriliğin koruyucu zarlarına göre nerede oluştuklarına bağlı olarak üç farklı tipten biri olarak sınıflandırılabilir. Bunlar ana intradural tümör türleridir: İntramedüller tümörler , gliomalar, astrositomlar veya ependimomlar gibi omuriliğin…
EMG uygulamaları ile alakalı ; MEDİAN SİNİR MOTOR İLETİM ÇALIŞMASI (EMG) İKİNCİ LUMBRİKAL PALMAR İNTERESSEÖZ SİNİR MOTOR İLETİM ÇALIŞMASI(EMG) ULNAR SİNİR MOTOR ÇALIŞMASI(EMG) BİRİNCİ (FİRST) DORSAL İNTEROSSEÖZ SİNİR MOTOR İLETİM ÇALIŞMASI(EMG) RADİAL SİNİR MOTOR İLETİM ÇALIŞMASI(EMG) MUSKULOKÜTENÖZ SİNİR MOTOR İLETİM ÇALIŞMASI(EMG) AKSİLLER SİNİR MOTOR ÇALIŞMASI(EMG) Gibi uygulamaların detaylı ve resimli bilgileri için lütfen aşağıda ki linke; https://beyinasistani.com/emg-uygulamalari-ust-ekstremite/ İLETİŞİM İÇİN TIKLAYINIZ;
Ön Bilgi: İONM (İntraoperatif nöromonitörizasyon ) 25 yılı aşkın süredir cerrahi prosedürlerin değerli bir parçası olmuştur. Ameliyat sırasında sinir sistemine ilişkin öngörü, cerraha sinirsel hasarların tedavisine veya bunlardan kaçınılmasına izin veren kritik bilgiler sağlar. İnceleme özeti: Elektroensefalografi (EEG), elektromiyografi (EMG) ve çeşitli uyarılmış potansiyel türleri (somatosensoriyel “SEP” , işitsel “BAEP” ve motor) dahil olmak üzere elektronörofizyolojik testler, sinir sistemi için risk içeren ameliyatlar sırasında izlenir. Sinyallerin bozulması, cerrahi bir hakareti düşündürür ve postoperatif defisit…
İntraoperatif nöromonitorizasyon (İONM), cerrahi operasyonlar sırasında hastanın sinir sistemi fonksiyonlarını izlemek için kullanılan bir yöntem olarak dikkat çekmektedir. Günümüzde cerrahi operasyonlar, tıp alanındaki ilerlemelerle birlikte giderek iyi hale gelmektedir. Hastaların güvende olmasını sağlamak, komplikasyonları en aza indirmek ve ameliyat sonuçlarını optimize etmek için cerrahi ekipler, çeşitli yöntemler kullanmaktadır. Peki, İONM tam olarak nedir, nasıl çalışır ve hangi avantajları sağlar? İşte detaylarıyla İntraoperatif Nöromonitorizasyon (İONM). İONM’nin Cerrahi Operasyonlara Faydaları Nelerdir? İntraoperatif nöromonitorizasyon (İONM), cerrahi…
İntraoperatif Nöromonitorizasyon Tarihçesi (İONM) İntraoperatif Nöromonitorizasyon (İONM); hastanın ameliyat sırasında, merkezi sinir sisteminin takip edilmesi işlemidir. Amacı, hastanın merkezi sinir sistemi olan omurilik ve beyinde oluşabilecek hasarı en aza indirgemektir. Tüm dünyada yüzlerce ameliyatta kullanılmakta ve güvenilirliği gün geçtikçe artmaktadır. ASTMED bu konuda erken çalışmalara başlayıp ülkemize hizmete ve hastalarımıza tedavi seçeneği olarak hizmetimizi devam ettirmekteyiz. Hastada oluşabilecek güç kaybı, işitme kaybı, görme kaybı veya sinir sistemi ile bağlantılı olabilecek diğer hasarları çok…